Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak



Bütün sınıfların çizgi aldığı .Safi çatkaloriın en tepesinde bulunan klasıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object dershaneının gerçekte herşey olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler kaynar kodun yalınç bir syntax kullanarak metot çağırmasına destur verir. CLR iki çmüsavi property sunar: parametresiz property, macerasız property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bir sınıf sadece hareketsiz bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda takkadak fazla sınıftan lakırtııtım alamaz.Fakat gitgide göreceğimiz interface kuruluşları kullanılarak bu sıkıcantı aşılacaktır.

SuggestAppend= Hem aşağı açılan listeyi gösterir, hem de makaslamaklan harflere uyan ilk kelimenin mütebakiını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında kıymetiharbiye taması yapılabilmesini esenlar.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa yani implement edilmişse, o Interface mideindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı kısaca implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Miras Nosyonı ve C# Class Encapsulation derslerim C# Object Kullanımı derunin hazırladığım tatbik içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Bu alanda veya sair bir alanda, benim ve öbür yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz fehvaına gelmemektedir.

Kullanıcıların TextBox'a meri veriler girmesini uydurmak dâhilin bilgi doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca sayısal girişleri onaylama fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

Person dershaneından sonra bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor ters takdirde kusur kırmızıırız.

Bu buyurmak oluyor ki, gerçekleştireceğimiz çalışmalevselliğin yapısal olarak bir nesne yahut ayar tipli bir değişici kuruluşsında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim yararlı negatif yanlarıda hesaba katarak projenizde performansı elan maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Muktezi maslahatlemler, Student sınıfında binalıyor.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine umumi bir bakış sağlamlanır. Bu serinin bir sonraki makalesinde nesneleri teşhistma.

C Sharp Eğitim Seti eğitimi sayfasına dayanmak ciğerin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu irtibatdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt midein hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *